Kiállítók

Kedves Kollégák!

Sok szeretettel hívjuk és várjuk Önöket a Háziorvosok Online Szervezetének II. Országos Konferenciájára, mely Herceghalmon az ABACUS Business & Wellness Hotelben kerül megrendezésre 2019. október 25-én és 26-án.

A tavalyi első, Kecskeméten megrendezésre kerülő konferenciánkon tapasztalt érdeklődésnek, pozitív visszajelzéseknek, támogató és bátorító szavaknak köszönhetően úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a munkát, elkezdjük II. országos rendezvényünk előkészületeit, melyet idén Herceghalmon fogunk megtartani.

Szakmánk jövőjét továbbra is baljós jelek árnyékolják be, számos megoldatlan kérdés veszélyezteti az alapellátás megújulását. A HAOSZ továbbra is elkötelezett támogatója az alapellátás megreformálásának, hiszünk a változás szükségességében, hiszünk az egységes álláspont képviseletének jelentőségében.

Mindezek szellemében szeretettel várjuk Önöket idén is Herceghalmon, hiszen diszkusszióra alapot adó témában idén sem fogunk szűkölködni. A praxisközösségek hosszú távú sorsa továbbra is rendezetlen, 2018. év végén megszületett egy Kormányhatározat az alapellátás szakpolitikai programjáról, melynek részleteit egyenlőre bizonytalanság övezi, a kollegiális vezetői rendszer jövőjével kapcsolatban továbbra is kérdések sokasága fogalmazódik meg Mindnyájunkban, a praxisjog intézményének megreformálása továbbra is igényként jelentkezik a szakma részéről. A hatályban lévő új típusú törzskarton kitöltésének módszertana továbbra sem tisztázott. Kiragadott konkrétumok ezek csupán, a megannyi választ igénylő, az alapellátás jövőjét részletező kérdésből.

Az alapellátó orvosok részére rendezett konferenciák profiljától eltérően rendezvényünkön kiemelt figyelmet szeretnénk szentelni ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására, s ha rajtunk kívül álló tényezők miatt megoldást nem is, széles szakmai konszenzuson alapuló megoldási javaslatokat megfogalmazhatunk a döntéshozók részére. A HAOSZ továbbra is fontosnak érzi, hogy az alapellátásban a forrásbevonáson túl minőségi változás is bekövetkezzen, így Herceghalmon is a minőségi változás alapvető feltételeinek, az innovatív megoldások megjelenésének, az innovatív háziorvos klub bemutatkozásának, valamint a kiterjesztett alapellátói kompetenciák kérdésének is nagy hangsúlyt szánunk. Kiemelt jelentőséggel bír, hogy az előttünk álló változásokról első kézből értesüljünk, így az alapellátás szakmai és szakmapolitikai szereplőivel kerekasztal beszélgetést tervezünk, melyet követően moderált keretek között a hallgatóság részéről is elhangozhatnak a közös jövőnket érintő kérdések.

Természetesen egy háziorvosi konferencia orvos szakmai előadások nélkül nem lenne egész, így a megszokott promóciós célzatú előadásoktól ugyan kissé eltérő mértékben, ugyanakkor az adott előadás gyakorlati aspektusait kidomborítva mindezeknek mi is teret adunk. A rendezvény a regisztrált kollégák részére akkreditált. Az egyes előadásokat a gyakorlati munkánk során használható praktikummal kötjük össze. Részletes programtervvel hamarosan jelentkezünk, az előadóinkkal történő egyeztetések folyamatban vannak. 

Bízom benne, hogy rendezvényük felkeltette az érdeklődését, és Önt is a résztvevők között köszönthetjük.

Megtisztelő részvételében bízva, a szervező bizottság nevében,

Üdvözlettel:

dr. Békássy Szabolcs

Háziorvosok Online Szervezete

logo-mappara.jpg
extractumpharma.jpg
OMRON-Medistance.png
DeriCom.jpg
tos-logo.png
SagerPharma.jpg
teva-logo.png
roche-holding_416x416.jpg
Banila.jpg
egis.jpg
medirex_CMYK.jpg
NestleHungáriaKft.JPEG
zenit-logo-fekete.png
richter.jpg
Premium health.jpg
csm medical.jpg
sandoz_nov_div_logo_pos_rgb.jpg
mylan epd.jpg
2000px-Pfizer_logo.svg.png
77elektronika.jpg
rextra.jpg
EConsult logó.png
profix.jpg
ImedLogo2.png
BTL.png
Abpm_Art.jpg
medicall.png
multimex.jpg
DokiApp.png
auramedica_logo_b.png