Kedves Kollégák, Barátaink!

A tavalyi nagy sikerű pécsi rendezés után, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (MAOT) 2018. szeptember 28-29-én ismét Budapesten, a Griff Hotelben tartja - immáron 33. – jubileumi kongresszusát. Ezek az alkalmak nemcsak együvé tartozásunkat szimbolizálják, de folyamatos megújulásunkat is. Évről-évre új tapasztalatokkal, témákkal gyűlünk össze, hogy új ötleteket adjunk egymásnak, új lehetőségekről és eredményekről értesüljünk, gyarapítsuk közösen felhalmozott tudásunkat. Örvendetes tény, hogy a HKO létjogosultságot nyert ma már a világ 122 országában - a folyamatosan észlelhető szkeptikus támadások ellenére - hiszen számos kiváló minőségű tanulmány igazolja beépíthetőségét az egészségügyi ellátásban.

A kínai-magyar szakmai kapcsolatokat 2003 óta fokozatosan megerősítve és kiszélesítve, sikerült ismét a Pécsi Egyetem TCM Konfuciusz Intézetével közös rendezvnyt szerveznünk. Megemlítendő, hogy a TCM PTE Konfuciusz  Intézete a világ 7. ilyen profilú intézménye, az európai kontinensen az első!

A 2018. év kiemelt témája most a HKO / TCM és az Integrative Medicina kapcsolata.

A Komplementer Medicina európai helyzetének felmérése és kutatása után  a NATO hasonló célú programja is befejeződött. A kutatás nemzetközi publikációja megjelent. Az idei évben a török kormány támogatásával és a WHO TCM szakterületének közös szervezésében egy 4000 fős orvosi konferencia igazolta (240 nemzetközi kutató meghivásával, köztük a MAOT) , hogy a trendek az integráció felé vezetnek.

 

A szakmai szabályozottság felé történő lépések megtorpanni látszanak manapság, de reméljük a tisztulást a szakmai rendezettség felé a következő  években elindul megint...

 

A PTE ETK Doktori Iskolája 3 CAM témában is PhD-képzést és fokozat elérését tette lehetővé, minden évben többen is jelentkeznek a Doktori Iskolába. Ismét közvetlen védés előtt áll újabb kollégánk 2019-ben.

 

Ez évi találkozónk ismételten színesnek ígérkezik! Kínai orvos kollégák is jönnek egy speciális gyermekgyógyászati szekcióba.

Ezúton kérjük kollégáinkat, tagtársainkat, akik szívesen járulnak hozzá ismereteikkel a közös tudás-vagyon gyarapításához, hogy bátran készüljenek előadással jubileumi kongresszusunkra. A legjobb 3 előadás tekintélyes díjazásban részesül.

Témáink: akupunktúra, rehabilitáció, fájdalom, varia, workshopok.

Várjuk a vizsgázott természetgyógyászokat is akupresszúra, szemtréning, reflexológia témákkal előadókként és hallgatókként egyaránt, hiszen számukra is tart érdekességeket a Kongresszus, amely kreditponttal értékelt úgy az orvosok, mint a többi egészségügyi dolgozó részére!

Ne mulasszuk el ezt a rangos és kiemelkedő eseményt, kedves Kollégáim!

Viszontlátásra Budapesten!

Prof. Dr. Hegyi Gabriella PhD.                      Dr. Csiszár Róbert

MAOT elnök                                                  MAOT főtitkár

Kiállítók
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now