top of page

Kedves Kollégák, Barátaink!

A tavalyi nagy sikerű pécsi rendezés után, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (MAOT) 2018. szeptember 28-29-én ismét Budapesten, a Griff Hotelben tartja - immáron 33. – jubileumi kongresszusát. Ezek az alkalmak nemcsak együvé tartozásunkat szimbolizálják, de folyamatos megújulásunkat is. Évről-évre új tapasztalatokkal, témákkal gyűlünk össze, hogy új ötleteket adjunk egymásnak, új lehetőségekről és eredményekről értesüljünk, gyarapítsuk közösen felhalmozott tudásunkat. Örvendetes tény, hogy a HKO létjogosultságot nyert ma már a világ 122 országában - a folyamatosan észlelhető szkeptikus támadások ellenére - hiszen számos kiváló minőségű tanulmány igazolja beépíthetőségét az egészségügyi ellátásban.

A kínai-magyar szakmai kapcsolatokat 2003 óta fokozatosan megerősítve és kiszélesítve, sikerült ismét a Pécsi Egyetem TCM Konfuciusz Intézetével közös rendezvnyt szerveznünk. Megemlítendő, hogy a TCM PTE Konfuciusz  Intézete a világ 7. ilyen profilú intézménye, az európai kontinensen az első!

A 2018. év kiemelt témája most a HKO / TCM és az Integrative Medicina kapcsolata.

A Komplementer Medicina európai helyzetének felmérése és kutatása után  a NATO hasonló célú programja is befejeződött. A kutatás nemzetközi publikációja megjelent. Az idei évben a török kormány támogatásával és a WHO TCM szakterületének közös szervezésében egy 4000 fős orvosi konferencia igazolta (240 nemzetközi kutató meghivásával, köztük a MAOT) , hogy a trendek az integráció felé vezetnek.

 

A szakmai szabályozottság felé történő lépések megtorpanni látszanak manapság, de reméljük a tisztulást a szakmai rendezettség felé a következő  években elindul megint...

 

A PTE ETK Doktori Iskolája 3 CAM témában is PhD-képzést és fokozat elérését tette lehetővé, minden évben többen is jelentkeznek a Doktori Iskolába. Ismét közvetlen védés előtt áll újabb kollégánk 2019-ben.

 

Ez évi találkozónk ismételten színesnek ígérkezik! Kínai orvos kollégák is jönnek egy speciális gyermekgyógyászati szekcióba.

Ezúton kérjük kollégáinkat, tagtársainkat, akik szívesen járulnak hozzá ismereteikkel a közös tudás-vagyon gyarapításához, hogy bátran készüljenek előadással jubileumi kongresszusunkra. A legjobb 3 előadás tekintélyes díjazásban részesül.

Témáink: akupunktúra, rehabilitáció, fájdalom, varia, workshopok.

Várjuk a vizsgázott természetgyógyászokat is akupresszúra, szemtréning, reflexológia témákkal előadókként és hallgatókként egyaránt, hiszen számukra is tart érdekességeket a Kongresszus, amely kreditponttal értékelt úgy az orvosok, mint a többi egészségügyi dolgozó részére!

Ne mulasszuk el ezt a rangos és kiemelkedő eseményt, kedves Kollégáim!

Viszontlátásra Budapesten!

Prof. Dr. Hegyi Gabriella PhD.                      Dr. Csiszár Róbert

MAOT elnök                                                  MAOT főtitkár

Kiállítók
images.png
Boironlogo-1200x1200.jpg
mdct.jpg
pharmanord.jpg
member-service-default.jpg
28-large_default.jpg
bottom of page