MEGHÍVÓ

2022. január 28-29-én tartjuk a Magyar Podiátriai, Boka- és Lábsebészeti Társaság akkreditált, XXIV. és XXV., a tavalyi és idei évben elmaradt, majd összevont jubileumi Tudományos Ülését Online formában, melyre minden, a lábsebészet és podiátria iránt érdeklődőt szeretettel meghívunk, várunk.

A lábsebészet ma már az ortopédia-traumatológia önálló területe.  Speciális vizsgáló módszerek, a műtétek széles skálája, új műszerek, járás és terhelés mérő eszközök, továbbá e területen képzett orvosok, szakemberek, podiáterek, pedikűrösök, diplomás szakdolgozók, lábápoló asszisztensek stb., szükségesek korszerű műveléséhez.

A tervezett témakörök:

 

              2022. január 28.   10:00-12:45: Akut és krónikus boka instabilitás - Szimpózium

                                            14:00-18:20: Megnyitó, előadások

              2022. január 29.   09:00-12.30: Előadások

 

  • Lágyrész és csontsérülések, amputációk, diagnosztika.(Gyermek és felnőtt korban, küllő és fűnyíró típusos sérülések, utókezelés.)

  • Sportsérülések, sportkárosodások.

  • Boka és láb nem traumás elváltozások műtéti és konzervatív kezelése. Fejlődési rendellenességek.  Helyreállító és plasztikai beavatkozások.

  • Rendszerbetegségek megjelenése a lábon (diabetes, ér és nyirokeredetű keringészavar, reuma, köszvény, nehezen gyógyuló sebek korszerű kezelése, köröm és bőrgomba, stb.)

  • Varia.

Kollegiális üdvözlettel a Szervezőbizottság nevében:

                                  Prof. Dr. Szokoly Miklós                      Prof. Dr. Nemes György

                                       a MPLT elnöke                         a MPLT alapító, örökös elnöke

Támogatók

podiart.jpg
Hartmann.png