top of page

Magyar Nőorvos Társaság Cervixpathologiai Szekciójának XXIV. Tudományos és Továbbképző Ülése

2023.06.01.-06.03. Hajdúszoboszló, Hunguest Hotel Aqua-Sol ****

 

 

A Tudományos és Továbbképző Ülés összefoglalója Hajdúszoboszlón, 2023.06.01.-06.03. között került megrendezésre a Magyar Nőorvos Társaság Cervixpathologiai Szekciójának XXIV. Tudományos és Továbbképző Ülése.

 

Az elmúlt évtizedekben évente, majd kétévente megrendezett nagymúltú rendezvény töretlen népszerűségének köszönhetően, a COVID pandémia miatti 4 év kihagyás után nagy érdeklődésre lehetett számítani, mely végül várakozáson felüli eredményt hozott.

 

A Tudományos és Továbbképző Ülés Elnöke Dr. Krasznai Zoárd, valamint Prof. Dr. Hernádi Zoltán volt, míg a Szervező bizottság tagjai között Dr. Krasznai Zoárd, Dr. Vida Beáta, Dr. Molnár Szabolcs, Prof. Dr. Hernádi Zoltán, illetve Dr. Kiss Miklós szerepelt.

 

A Tudományos Ülés Megnyitó Ünnepségén a Debreceni Egyetem részéről köszöntőt mondott Prof. Dr. Mátyus László, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Dékánja. A szakma részéről köszöntőt mondott Dr. Krasznai Zoárd és Prof. Dr. Hernádi Zoltán. Emellett Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló Polgármestere is köszöntette a Megnyitón megjelent kollégákat.

 

A Tudományos Ülés előadásai a nőgyógyászati malignómák, különös tekintettel a méhnyakrák primer és szekunder prevenciójában érintett kollégák munkáját részletezték.

 

Főbb témák között szerepelt: -A méhnyakrák primer és szekunder prevenciója -Diagnosztikai megfontolások, lehetőségek -Műtéti szekció kiemelt műtéttechnikai elemek bemutatásával, a robotsebészet lehetőségei -A legkorszerűbb terápiás lehetőségek ismertetése

 

A fő témák szerinti 6 tudományos szekcióban 33 előadótól 35 előadás hangzott el. Külön szekcióban szerepeltek a fiatal kollégák, ahol érdekes eseteiket ismertették a közönséggel.

 

A Tudományos Ülés regisztrált résztvevőinek száma megközelítette a 250 főt, mely a rendezvény történetében rekordszámú, kiemelkedően magas létszámnak számít.

 

A Szervező Bizottság köszönetet mond a XXIV. Tudományos és Továbbképző Ülés minden kedves résztvevőjének, fővédnökeinknek, a támogatóknak, az előadóknak a rendkívül színvonalas előadásokért, az üléselnököknek a magas tudományos színvonalú esemény megvalósításáért és lebonyolításáért.

Dr. Krasznai Zoárd

MNT CPS Elnöke

02852_MSD_Logo_W-Anthem_Horizontal_Teal&Grey_RGB.jpg

Arany szponzorok:

02852_MSD_Logo_W-Anthem_Horizontal_Teal&Grey_RGB.jpg

További Kiállítók, támogatók:

Sanofi.png
Qanta_logo_print.jpg
miceril_logo_2.jpg
Hungarospa-logo.jpg
bottom of page